• ZAPÁĽ SVIEČKU ZA NENARODENÉ DETI, ROZSVIEŤME SLOVENSKO

          • Každoročná kampaň občianskeho združenia Fórum života sa v týchto dňoch rozbieha naplno. A v mnohých  mestách a obciach po celom Slovensku si môžete zakúpiť sviečky. Hlavným odkazom kampane je myšlienka na všetky deti, ktoré sa z rôznych dôvodov nemohli narodiť, ale aj na ženy, ktoré o dieťa prišli. Kampaň je spojená s verejnou zbierkou formou predaja sviečok.

             

            Zakúpte si sviečku u nás v škole (malá 1€, veľká 5€) a zapáľte ju 2. novembra na cintorínoch, pri pamätníkoch nenarodeným deťom alebo v oknách vašich domovov.

          • Svetový deň jablka

          • Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň? Ten pripadá na 21. október a potvrdzuje, že jablká sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička.

            A my si ho radi pripomenieme nielen tým, že si na desiatu každý pribalí jablko, ale sa aj oblečie do farieb jabĺk: červenej, žltej alebo zelenej. Čaká nás teda jabĺčkový farebný deň :)

          • OKTÓBER - MESIAC MISIÍ: ADOPCIA BOHOSLOVCA

          • V šk.r. 2021/2022 sme sa rozhodli (ako spoločenstvo školy) v mesiaci misií (októbri) podporiť misionárov formou adopcie bohoslovca v Afrike.

            Adopcia zahŕňa modlitbu zaňho a finančnú podporu na jeden akademický rok vo výške 600.

            Prosíme preto všetkých žiakov, rodičov, zamestnancov i priateľov školy, aby úmysly svojich modlitieb, ako aj dobrých skutkov v najbližších dňoch obetovali práve za adoptovaného bohoslovca. (Osobitne využite spoločný čas rannej modlitby vo svojich triedach spolu s triednymi učiteľmi.)

            Rovnako vás prosíme, aby ste sa zapojili do finančnej zbierky, ktorá bude prebiehať v našej škole. Ľubovoľnú finančnú čiastku môžete odovzdať triednej pani učiteľke (triednemu pánu učiteľovi), vhodiť do pokladničky umiestnenej na chodbe pri kancelárii školy v čase desiatovej (veľkej) prestávky alebo aj do zvončeka pri školskej svätej omši.

             

          • Prekrytie horných dýchacích ciest v interiéri

          • Od pondelka 4.10.2021 žiaci základných škôl nebudú musieť mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, a to v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu (v triedach). Vyplýva to z vyhlášky č. 250/2011 Úradu verejného zdravotníctva.

            Celé znenie vyhlášky s presným určením výnimiek nájdete:https://bit.ly/3FaJMNq