• Chrípkové prázdniny

          • Na základe vysokej chorobnosti a odporúčania RÚVZ Svidník v dňoch 16.12.-19.12.2022 (piatok – pondelok) prerušujeme výchovno-vzdelávací proces v našej škole (chrípkové prázdniny). Vyučovanie sa začne v utorok 20.12.2022. Všetci stravníci v ŠJ Hrnčiarska sú po tieto 2 dni odhlásení z obedov. V prípade, že Vaše dieťa v ďalšie dni nenastúpi do školy, prosím, individuálne ich odhláste z obedov.
            Rodičia detí do 11 rokov môžu v dňoch prerušenia vyučovania čerpať OČR a pod. 

          • ČERVENÁ STREDA

          • Už ZAJTRA (23.11.2022) je Červená streda, kedy si budeme pripomínať všetkých, ktorí sú vo svete prenasledovaní pre svoje náboženské presvedčenie. Vonkajším znakom tejto iniciatívy je okrem iného aj červené svetlo symbolizujúce krv trpiacich pre vieru. 

            PRIPOJTE SA k nám - MODLITBOU za prenasledovaných a OBLEČENÍM ČERVENÉHO OBLEČENIA už túto najbližšiu stredu.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • OZNAM (p. príloha)

            Riaditeľka školy oznamuje, že poskytuje žiakom CZŠ RIADITEĽSKÉ VOĽNO dňa 18.11.2022 z dôvodu účasti pedagógov na Celodiecéznom metodickom dni v Košiciach.

            Zároveň prosíme rodičov žiakov 1. - 5. roč. prihlásených do ŠKD o záväzné potvrdenie záujmu o umiestnenie svojho dieťaťa do ŠKD v daný deň - piatok 18.11.2022. (Nahláste, prosím, triednej pani učiteľke do 11.11.2022.)

          • DEŇ SPOMIENKY NA NENARODENÉ DETI

          • Zajtra je kľúčový deň kampane Sviečka za nenarodené deti. Darujme nenarodeným deťom tiché spomienky v nežnom plameni, zapáľme sviečky na cintorínoch, v domovoch alebo virtuálne a rozsvieťme 2. novembra Slovensko aj svet v spomienke na tieto drobné bytosti, ktoré nás opustili veľmi skoro. Vytvorme im symbolické miesta v našich srdciach a uctime si ich pamiatku.

            Nezabudnite sledovať živý prenos udalosti Rozsvieťme Slovensko, rozsvieťme kostol, ktorý bude zverejnený zajtra tu. https://www.facebook.com/events/437656401851426.

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Pozývame všetky rodiny, farnosti, školy, stretká, katechétov, či učiteľov, aby sa 18. októbra s deťmi modlili ruženec za mier a jednotu vo svete. Pripravili sme materiál, prostredníctvom ktorého môžete šíriť túto kampaň ďalej a inšpirovať sa pri príprave detí na spoločnú modlitbu ruženca.

            Starší žiaci (5.-9. ročníka) sa spolu v tento deň stretnú o 9.00 hod. na modlitbe ruženca v našom Sanktuáriu pri našej nebeskej matke Karmelskej Panny Márie. Žiaci 1.-4. ročníka sa zapoja v online modlitbovom prenose v priestore školy.

          • Výchovný a kariérový poradca

          • ZŠ s MŠ Podzávoz, Čadca   Mgr. Jana KASARDOVÁ   

            Konzultácie:

            Pondelok:      5. vyučovacia hodina (11:55 – 12:40)

            Utorok:          3. vyučovacia hodina (10:05 – 10:50)

                                5. vyučovacia hodina (11:55 – 12:40)

            (prípadne aj v popoludňajších hodinách podľa vopred dohodnutého termínu)

            ZŠ s MŠ Podzávoz, Čadca   Úlohy a zameranie činnosti výchovného poradcu:

            1. spolupracovať so špeciálnym pedagógom na škole,  s triednymi učiteľmi a ďalšími pedagogickými pracovníkmi. Priebežne monitorovať zmeny v správaní žiakov a tak pôsobiť proti všetkým formám diskriminácie,
            2. rozvíjať spoluprácu s CPPPaP v Stropkove,
            3. zúčastňovať sa porád výchovných a kariérových poradcov, zabezpečovať prenos informácií pedagógom a žiakom,
            4. realizovať individuálne konzultácie s rodičmi, využívať rodičovské združenia a umožniť uskutočňovať individuálne návštevy detí a rodičov na niektorých stredných školách, prostredníctvom  dní otvorených dverí,
            5. uskutočňovať individuálne konzultácie  so žiakmi končiacimi školskú dochádzku. Priebežne zisťovať ich záujmy o ďalšie štúdium a v tomto smere im poskytovať potrebné informácie formou konzultačných hodín, nástenných novín a rôznych propagačných materiálov,
            6. Prakticky naučiť žiakov využívať program „ Sprievodca svetom povolaní“  - www.istp.sk (internetový sprievodca trhom práce), www.mapaskol.iedu.sk, www.kamnastrednu.sk a webovú stránku Školského výpočtového strediska v Michalovciach: www.svs.edu.sk,  
            7. poskytovať žiakom informácie o dobrovoľníctve, ako jednom zo spôsobov získavania a rozvoja nových zručností, kompetencií a skúsenosti, ktoré môžu prispievať k ich informovanému rozhodnutiu sa pre určité povolanie alebo k výberu ďalšieho študijného zamerania,
            8. vytvárať priaznivú klímy školy a formovať priateľské a empatické vzájomné vzťahy medzi pedagogickými a odbornými zamestnancami a žiakmi,
            9. využívať informácie z:  www.cvtisr.sk/skolstvo/www.minedu.sk/profilove-predmety-na-prijimacie-skusky-na-stredne skolywww.svs.edu.sk/proforient.aspx,   a zdroje informácií, poradenské hry z www.komposyt.skwww.vudpad.sk , počítačovú diagnostiku profesijno - študijných predpokladov pri profesijnej orientácii žiakov,
            10. sprostredkovať besedy a prednášky s odborníkmi (psychológ, špecialista na životné prostredie, kriminalista, atď.),
            11. rokovať s rodičmi žiaka pri závažných problémoch, za prítomnosti vedenia školy urobiť písomný záznam,
            12. vychovávať  žiakov k hodnotám ako je akceptovanie iného človeka, jeho osobnosti, sebarozvoj osobnosti, rozvoj tvorivosti a motivácie,
            13. vychovávať k spolupráci a utužovaniu triedneho kolektívu, k ohľaduplnosti a spolupatričnosti k spolužiakom, ktorí sa ocitnú v ťažkej  sociálnej a osobnej situáci                                                     Kontakt:

            ZŠ s MŠ Podzávoz, Čadca e- mail: kasardovajana@gmail.com  mobil: 0907 277 312

          • Úhrada za pobyt žiakov v ŠKD v šk.r. 2022/2023

          • Úhrada za pobyt žiakov v ŠKD šk. rok 2022/2023.  Zákonní zástupcovia žiakov 1.-5. ročníka uhrádzajú poplatok za ŠKD podľa týchto pokynov: Na základe rozhodnutia riaditeľky školy úhrada za ŠKD sa bude vyplácať dvakrát za školský polrok s účinnosťou od 1. 9. 2022 v sume: - za 1. polrok 20 € (t.j. 5 mesiacov x 4 €) - za 2. polrok 20 € (t.j. 5 mesiacov x 4 €). Úhradu možno vykonať bankovým prevodom na príjmový účet školy. IBAN: SK1809000000000621058475. Variabilný symbol je vygenerovaný každému žiakovi a pri platbe cez Edupage Vám ho automaticky zobrazí, preto za každé dieťa zrealizujte úhradu OSOBITNE. Do správy pre adresáta (alebo informáciu pre príjemcu) uveďte priezvisko, meno žiaka a triedu, ktorú navštevuje. Napr.: Ján Múdry, 4.A. Poplatok za žiaka pravidelne navštevujúceho ŠKD sa uhrádza nezávisle na tom, koľko dní v mesiaci žiak strávi v ŠKD. Termín úhrady za 1. polrok: do 6.10. 2022 vo výške 20 EUR. Termín úhrady za 2. polrok do 6.2.2023 vo výške 20 EUR.

            Potvrdenie o zrealizovanej platbe pošlite, prosím, v správe cez EduPage pani vychovávateľke, ku ktorej je Vaše dieťa zaradené.

            Žiaci rodín v hmotnej núdzi a životného minima sú oslobodení od poplatku.

          • Hlasuj za našu školu - Slovenskô ako maľované

          • LIDL Slovenská republika poriada marketingovú akciu Slovenskô ako maľované v ktorej za každý nákup v ich predajni nad 20€ získate nálepky s 1x hlasovacou kartičkou cez ktorú prideľujete body pre školu, ktorú chcete podporiť. Víťazné školy získajú od spoločnosti výpočtovú techniku v hodnote až do výšky 40 000€. 

            Prosíme Vás, v prípade, že nakupujete v tejto predajni a získate hlasovaciu kartičku zahlasujte za našu školu, resp. nech dieťa doručí hlasovaciu kartičku do kancelárii školy. My vďaka vašej kartičke zahlasujeme za Vás! 

            Ďakujeme za Vašu podporu.

          • Testovanie 5 2022

          • 18. mája 2022 o 8:00 hod. sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka s cieľom získať objektívne informácie o výkone žiakov na konci 5. ročníka základnej školy, poskytnúť školám, decíznej sfére a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o vedomostiach a zručnostiach žiakov z testovaných predmetov, ktorá napomôže pri skvalitňovaní vyučovania.

            TESTOVACIE PREDMETY: matematika, slovenský jazyk a literatúra

            TESTOVANÉ UČIVO: zodpovedá obsahu vzdelávania a výkonovým štandardom testovaných predmetov deklarovaných v Štátnom vzdelávacom programe pre 1. stupeň ZŠ a vzdelávacím štandardom 5. ročníka Štátneho vzdelávacieho programu pre 2. stupeň ZŠ

            Žiaci musia byť v deň testovania (18.5.2022) v škole najmenej 15 minút pred začiatkom administrácie, t. j. o 7:45 hod.

            HARMONOGRAM.pdf

          • Zasadnutie rady školy

          • Pozývam Vás na zasadnutie Rady školy pri CZŠ sv. Petra a Pavla Stropkov, ktoré sa uskutoční dňa 13. apríla 2022 (streda) o 15:30 hod. v zborovni školy s týmto programom:
                
            1.    Otvorenie.
            2.    Výsledky hospodárenia školy za rok 2021.
            3.    Návrh rozpočtu školy na rok 2022.
            4.    Výročná správa rady školy za rok 2021.
            5.    Výsledky výchovno-vzdelávacej činnosti školy za 1. polrok šk. roku 2021/2022, mimoškolská činnosť.
            6.    Príprava a priebeh zápisu žiakov do 1. ročníka v školskom roku 2022/2023.
            7.    Rôzne, diskusia.
            8.    Uznesenie.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

            S katolíckym pozdravom

                                                                                  Mgr. Radoslav Bešenyi
                                                                                     predseda rady  školy

          • BIELY DEŇ

          • ... alebo OSLAVA ŽIVOTA od počatia sa u nás každoročne koná na sviatok Zvestovania Pána, kedy prebieha kampaň Fóra života DEŇ POČATÉHO DIEŤATA. Aj keď tento 22. ročník sme oslavovali komornejšie, no rovnako radostne sme vyjadrili podporu životu pripnutím si bielej stužky či bielou farbou oblečenia.

          • Zbierka pre Ukrajinu - poďakovanie

          • V prílohe si môžete prečítať ďakovný list prezidenta Charity na Ukrajine o. Petra Žarkovského, ktorý nás navštívil v piatok 18.3.2022. Odovzdali sme výťažok zbierky v sume 1150 € ktorú sme zorganizovali počas týždňa na škole. Ďakujeme mu ešte raz za povzbudivé slová a uisťujeme ho, že sme naďalej v modlitbách za mier v jeho krajine a na celom svete. 

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA - ZAPOJ SA AJ TY!

          • 21. marec (pondelok) - SVETOVÝ DEŇ DOWNOVHO SYNDRÓMU

            Osláv spolu s nami ľudskú jedinečnosť a vyjadri svoje sympatie a podporu ľuďom s Downovým syndrómom obutím si ponožiek rôznych farieb či veľkostí.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Na známosť sa všetkým dáva, celkom nová, čerstvá správa. Nadišiel ten správny čas a máme tu ZÁPIS zas.Vítaní ste u nás všetci, väčší aj vy maličkí, tešíme sa na tie vaše predškolácke tváričky.

          • Novéna odovzdanosti

          • Kde iní končia, my začíname... pozývame pokračovať v modlitbe Novény odovzdanosti za mier na Ukrajine a vo svete, za našich príbuzných a priateľov, ktorí žijú v tejto vojnou zmietanej krajine alebo sú inak zasiahnutí aktuálnymi udalosťami... Novénu pripravilo spoločenstvo učiteľov a žiakov Spojenej školy svätej Uršule v Bratislave a modlilo sa ju od 26. februára do 6. marca.

            Odovzdajme celé dianie aj samých seba Pánovi Ježišovi s úplnou dôverou a bezvýhradne. Začíname v pondelok 7.marca.

            Druhý deň deviatnika za Ukrajinu: Odpočívaj vo mne

            #ukraine #prayforukraine

            Tretí deň deviatnika: Držím vás v náručí#prayforukraine #ukraine

            Piaty deň deviatnika: Buď vôľa Tvoja

            #prayforukraine #ukraine

            Šiesty deň deviatnika: Zázraky konám v takej miere, v akej sa mi odovzdáte #prayforukraine #ukraine

            Siedmy deň deviatnika: Keď sa nachádzate v úplnej biede, vylejem na vás poklady milosti #prayforukraine #ukraine

            Ôsmy deň deviatnika: Budete mať hlboký pokoj a prinesie to ovocie #ukraine #prayforukraine

            Deviaty deň deviatnika: NEBOJ SA  #prayforukraine #ukraine

          • SPOJME SA V MODLITBE ZA POKOJ

          • Svätý Otec František vyhlásil na stredu 26.1. DEŇ MODLITBY ZA POKOJ v súvislosti s napätou situáciu pri východnej hranici Ukrajiny.

            Pozývame preto všetkých vyjadriť podporu tejto myšlienke a v čase ranného kruhu (8:00 - 8:10 hod.) sa spoločne pomodlíme desiatok sv. ruženca na tento úmysel.

            „So znepokojením sledujem nárast napätí, ktoré hrozia zasadiť nový úder pokoju na Ukrajine a spochybňujú bezpečnosť európskeho kontinentu s ešte širšími dôsledkami. Vrúcne vyzývam všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa modlili k všemohúcemu Bohu za to, aby každý politický krok a iniciatíva slúžili ľudskému bratstvu, skôr než straníckym záujmom. Ten, kto presadzuje vlastné ciele na úkor iných, znevažuje vlastné povolanie človeka, pretože všetci sme boli stvorení ako bratia. Z tohto dôvodu a s obavami vzhľadom na súčasné napätia navrhujem, aby budúca streda 26. januára bola dňom modlitby za pokoj.“