• BIELA PASTELKA aj u nás v škole 21. - 22.9.

          • Biela pastelka 2023 je verejná zbierka zapísaná Ministerstvom vnútra SR v registri verejných zbierok pod registrovým číslom 000-2022-044176 na všeobecne prospešný účel.

            ZAPOJ SA aj TY a podpor slabozrakých a nevidiacich dobrovoľným príspevkom (odporúčame 1€ alebo aspoň 0,5€), ktorý odovzdáš dobrovoľníčkam-deviatačkám do zapečatených modro-bielych papierových pokladničiek; zbierka v našej škole bude prebiehať štvrtok a piatok. Za akúkoľvek podporu ĎAKUJEME.

            O organizátorovi verejnej zbierky

            Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, organizátor verejnej zbierky Biela pastelka, je občianske združenie, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priatelia a príbuzní i rodičia nevidiacich a slabozrakých detí. Má takmer 3 000 členov združených v 50 základných organizáciách. Svoje služby, poradenstvo a aktivity poskytuje klientom bezplatne. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska bola založená 7. apríla 1990. Viac o organizátorovi zbierky.

          • Úhrada poplatkov za ŠKD

          • Zákonní zástupcovia žiakov navštevujúcich ŠKD uhrádzajú poplatok za ŠKD podľa týchto pokynov:
            Na základe rozhodnutia riaditeľa školy zo dňa 1.9.2023 a vychádzajúc z VZN Mesta Stropkov 4/2023 (6 €) o určení mesačného príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu nákladov na starostlivosť poskytovanú žiakovi v školskom roku 2023/2024, že úhrada za ŠKD sa bude realizovať dvakrát za školský rok:

            Za 1. polrok v sume 25€ (5 mesiacov x 5 €) do 30.9.2023
            Za 2. polrok v sume 25€ (5 mesiacov x 5 €) do 29.2.2024

            Úhradu možno vykonať bankovým prevodom na príjmový účet ŠKD: 
            IBAN: SK18 0900 0000 0006 2105 8475
             
            Za každé dieťa zrealizujte úhradu osobitne, nakoľko každé dieťa má vlastný variabilný symbol.
            Odporúčame platbu prostredníctvom aplikácie edupage na účet ŠKD, kde vám systém automatický doplní všetky potrebné údaje platby (číslo účtu, variabilný symbol). Po vykonaní platby prosíme o zaslanie potvrdenia o zaplatení poplatku vychovávateľke oddelenia. Potvrdenie si stiahnete zo svojho internetbankingu vo formáte PDF a zašlete pomocou správy v aplikácii edupage. 
            Vo výnimočných prípadoch realizujte platbu hotovostne na sekretáriate školy u p. Štegerovej. 

            Odporúčame do správy pre adresáta uviesť priezvisko, meno žiaka a triedu, ktorú navštevuje. Poplatok za žiaka pravidelne navštevujúceho ŠKD sa uhrádza nezávisle na tom, koľko dní v mesiaci žiak strávi v ŠKD. V prípade, že žiak počas šk. roka prestane navštevovať ŠKD, je rodič povinný písomne požiadať o odhlásenie z ŠKD. 
             
            V Stropkove 1.9. 2023. 
                                                           
            Mgr. Mária Karašinská                                                           
               riaditeľka školy