• Oslavujeme SVETOVÝ DEŇ EPILEPSIE - zvýšte povedomie FIALOVOU farbou aj VY

          • Dvadsiaty šiesty marec je celosvetovo označovaný za fialový deň. Ide o medzinárodnú kampaň na podporu ľudí s epilepsiou, ktorá bola spustená v roku 2008. Svetový deň epilepsie je známy mnohými kampaňami zameraných na zvyšovanie povedomia o tomto neurologickom ochorení. 

            Cieľom kampane je prstredníctvom sociálnych sietí podporiť deti a dospelých s epilepsiou. Stačí si OBLIECŤ niečo FIALOVÉ a svoju fotografiu zverejniť na sociálnej sieti s použitím hashtagov: #fialovýdeň #ničsomnounezatrasie #počítajsomnou #svetovýdeňpovedomiaoepilepsii

          • DEŇ POČATÉHO DIEŤATA = BIELY DEŇ

          • 24. ročník celoslovenskej osvetovej kampane 25. marecDeň počatého dieťaťa, ktorú organizuje Fórum života vyvrcholí v pondelok a my budeme pri tom - teda tí, ktorí sa oblečú DOBIELA.

            Viditeľným symbolom kampane je biela stužka. Jej pripnutím (budú k dispozícii v škole) na oblečení, ako aj bielou farbou oblečenia vyjadrujeme pozitívny postoj k životu. Nosnou myšlienkou tohtoročnej kampane je téma: Práva nenarodených pretavená v motte: NEVIDITEĽNÝ ZAČIATOK, VIDITEĽNÉ PRÁVA.

          • 2% dane

          • Važení rodičia a priatelia. Prosíme Vás o darovanie 2% z dane pre naše občianske združenie Rodičovské spoločenstvo pri CZŠ sv. Petra a Pavla v Stropkove. Predvyplnené tlačivo si môžete stiahnuť v prílohe. Pán Boh zaplať za Vašu pomoc!

          • Testovanie 9 2024

          • Na základe § 155 zákona č. 245/2008 Z. z. sa v školskom roku 2023/2024 uskutoční externé testovanie žiakov deviateho ročníka základných škôl, ktorého sa môžu zúčastniť aj žiaci podľa § 97 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z.

            Riadny termín Testovania 9 2024 sa uskutoční v dňoch:

            • 20. marec 2024 (streda) z matematiky a slovenského jazyka a literatúry.
            • Náhradný termín testovania sa uskutoční 04. a 05. apríla 2024 (štvrtok a piatok).
          • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu

          • Riaditeľka CZŠ sv. Petra a Pavla, Hrnčiarska 795/61, 091 01 Stropkov oznamuje, že podľa par. 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove o vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v zmysle neskorších predpisov a na odporúčanie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Svidníku 

            prerušuje výchovno-vzdelávací proces v dňoch 14.-16.februára 2024 (streda-piatok)

            z dôvodu vysokého nárastu (vyše 30%) respiračných chorôb u žiakov. Po tieto dni budú zamestnaci školy vykonávať náhradné práce, prípadne čerpať náhradné voľno a dovolenky. Vyučovanie sa začne v pondelok 19. februára 2024.

            S úctou a katolícky pozdravom

            Mgr. Mária Karašinská, riaditeľka školy

          • ČERVENÁ STREDA

          • 22. novembra sa chrámy a monumenty rozžiaria načerveno a celý svet sa spojí v modlitbe. A my budeme súčasťou - červenou farbou oblečenia (symbol mučeníctva) + modlitbou upozorníme na prenasledovanie a diskrimináciu kresťanov.

            POSTAVME SA ZA VIERU A SLOBODU!

          • KOĽKO LÁSKY

          • Aj my sa zapájame do celoslovenského projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“, vďaka ktorému máme možnosť spoločne spájať generácie ľudí a vychovať uvedomelé deti... v neposlednom rade priniesť tiež veľa lásky a radosti neznámemu seniorovi.

            Spoločne vytvoríme krabičky plné lásky - môžete sa spojiť kamaráti/kamarátky, trieda spolu s TU, oddelenie ŠKD, prípadne aj individuálne, aby sme ponúkli darček neznámemu seniorovi, ktorý možno bude ich jediným darčekom, žiaľ, niekedy i tým posledným. Preto Vás srdečne pozývame zapojiť sa 🙏🙏🙏

            Koordinátorkou za našu školu je p. uč. J. Kasardová, u ktorej sa informujte.

            Tento projekt bol ocenený ako Sociálny čin roka 2019 a získal titul Senior Friendly v roku 2022 a 2023.

          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

          • ... a my budeme pri tom... v stredu o 9:00... žiaci 2. stupňa v sanktuáriu, žiaci 1. stupňa v chráme sv. Cyrila a Metoda spolu so svojimi triednymi učiteľmi, asistentmi a pani vychovávateľkami.

            PS: školská svätá omša v tento deň nebude

          • FAREBNÝ MISIJNÝ TÝŽDEŇ

          • Nikto nie je príliš mladý ani príliš malý na to, aby sa nemohol podieľať na poslaní kresťana - zdieľať Božiu lásku s celým svetom. Využime preto nastávajúci týždeň (16. - 20.10.2023) a vyjadrime FARBOU OBLEČENIA podporu ľuďom - osobitne deťom - na jednotlivých kontinentoch. Zahŕňme ich do svojich modlitieb, dobrých skutkov či obety a pripomeňme si tak, že patríme do celosvetovej Božej rodiny.

            Súčasťou FAREBNÉHO TÝŽDŇA bude tiež MISIJNÝ KOLÁČ - zábavná a atraktívna pomoc chudobným v misijných krajinách. Dobrovoľníci napečú koláče (mafiny), ktoré ponúknu za dobrovoľný príspevok na pomoc misiám.

            PS: Ak chceš niečo upiecť, prihlás sa u pani učiteľky Kasardovej, príp. v kancelárii školy u zástupcov.

          • BIELA PASTELKA aj u nás v škole 21. - 22.9.

          • Biela pastelka 2023 je verejná zbierka zapísaná Ministerstvom vnútra SR v registri verejných zbierok pod registrovým číslom 000-2022-044176 na všeobecne prospešný účel.

            ZAPOJ SA aj TY a podpor slabozrakých a nevidiacich dobrovoľným príspevkom (odporúčame 1€ alebo aspoň 0,5€), ktorý odovzdáš dobrovoľníčkam-deviatačkám do zapečatených modro-bielych papierových pokladničiek; zbierka v našej škole bude prebiehať štvrtok a piatok. Za akúkoľvek podporu ĎAKUJEME.

            O organizátorovi verejnej zbierky

            Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, organizátor verejnej zbierky Biela pastelka, je občianske združenie, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priatelia a príbuzní i rodičia nevidiacich a slabozrakých detí. Má takmer 3 000 členov združených v 50 základných organizáciách. Svoje služby, poradenstvo a aktivity poskytuje klientom bezplatne. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska bola založená 7. apríla 1990. Viac o organizátorovi zbierky.

          • Úhrada poplatkov za ŠKD

          • Zákonní zástupcovia žiakov navštevujúcich ŠKD uhrádzajú poplatok za ŠKD podľa týchto pokynov:
            Na základe rozhodnutia riaditeľa školy zo dňa 1.9.2023 a vychádzajúc z VZN Mesta Stropkov 4/2023 (6 €) o určení mesačného príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu nákladov na starostlivosť poskytovanú žiakovi v školskom roku 2023/2024, že úhrada za ŠKD sa bude realizovať dvakrát za školský rok:

            Za 1. polrok v sume 25€ (5 mesiacov x 5 €) do 30.9.2023
            Za 2. polrok v sume 25€ (5 mesiacov x 5 €) do 29.2.2024

            Úhradu možno vykonať bankovým prevodom na príjmový účet ŠKD: 
            IBAN: SK18 0900 0000 0006 2105 8475
             
            Za každé dieťa zrealizujte úhradu osobitne, nakoľko každé dieťa má vlastný variabilný symbol.
            Odporúčame platbu prostredníctvom aplikácie edupage na účet ŠKD, kde vám systém automatický doplní všetky potrebné údaje platby (číslo účtu, variabilný symbol). Po vykonaní platby prosíme o zaslanie potvrdenia o zaplatení poplatku vychovávateľke oddelenia. Potvrdenie si stiahnete zo svojho internetbankingu vo formáte PDF a zašlete pomocou správy v aplikácii edupage. 
            Vo výnimočných prípadoch realizujte platbu hotovostne na sekretáriate školy u p. Štegerovej. 

            Odporúčame do správy pre adresáta uviesť priezvisko, meno žiaka a triedu, ktorú navštevuje. Poplatok za žiaka pravidelne navštevujúceho ŠKD sa uhrádza nezávisle na tom, koľko dní v mesiaci žiak strávi v ŠKD. V prípade, že žiak počas šk. roka prestane navštevovať ŠKD, je rodič povinný písomne požiadať o odhlásenie z ŠKD. 
             
            V Stropkove 1.9. 2023. 
                                                           
            Mgr. Mária Karašinská                                                           
               riaditeľka školy

          • Kompenzácia poplatku v ŠKD

          • V priebehu mesiacov september 2022 až jún 2023 škola realizuje projekt Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi 2 zameraný na podporu účastí sociálne znevýhodnených žiakov na aktivitách školského klubu detí. 
            Cieľovou skupinou sú žiaci  1.-5. ročníka, ktorí sú v hmotnej núdzi alebo pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia. Okrem trávenia voľného času sa žiaci pripravujú na vyučovací proces. 
                Projekt je financovaný Európskou úniou z Plánu obnovy a Ministerstvom školstva vedy výskumu a športu SR.

                                                                             Mgr. Mária Karašinská
                                                                                   riaditeľka školy