• 3, 2, 1, ŠTART!

          • Začíname adventný čas, ktorý je očakávaním narodenia Ježiša Krista. A keďže najlepšie sa čaká na Ježiška s Božím slovom, prijali sme ADVENTNÚ VÝZVU prežiť tento čas inak ako bežné dni.

             

            Čaká nás:

            - denné evanjelium,

            - zamyslenie,

            - spoločná modlitba v škole s našimi žiakmi,

            - úloha daného dňa (pokojne aj za pomoci rodičov - pomôžete, však?),

            - bonus v podobe nálepky do adventného slovníčka,

            - ako aj hviezdička, ktorú dieťa prilepí na cestu Ježiškovi.

            Veríme, že nás v tom nenecháte samých a PRIDÁTE SA aj VY (doma)!

          • ČERVENÁ STREDA

          • 25. novembra sa po celom svete na červeno rozsvietia chrámy, významné budovy a pamiatky, aby upozornili na prenasledovanie 300 miliónov kresťanov, ktorí aj dnes trpia pre svoju vieru v Krista. Na Slovensku sa úplne po prvýkrát v rámci tejto iniciatívy začervená Bratislavský hrad či Most SNP. Pridá sa k nim aj Dóm sv. Alžbety v Košiciach, Bazilika sv. Mikuláša v Trnave alebo Mestská veža v Banskej Bystrici.Vedeli ste... že do akcie sa zapájajú aj viacerí naši susedia? Červenou farbou sa tento rok zaskvie napr. aj budova Rakúskeho parlamentu vo Viedni, pražské Rudolfinum, Národní galerie či Staronová synagoga.

            Pridajte sa k Červenej strede aj VY a oblečením červenej farby vyjadrite tak svoju solidaritu s prenasledovanými kresťanmi na celom svete. Srdečne Vás všetkých pozývame!

          • Jesenné prázdniny

          • https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u1132

            Vyučovanie začne v utorok 10.11.2020 - pre žiakov 5. - 9. r. a špeciálnych tried dištančnou formou, pre žiakov 1. - 4.r. prezenčnou formou, pričom v tento deň je príchod medzi 8:15 - 8:30 a vchádza sa do budovy bočným vchodom (zo Školskej ulice cez parkovisko.) Ranné oddelenie ŠKD funguje bezo zmeny.

            PS: Nezabudnite na vyhlásenie o bezinfekčnosti, ideálne elektronickou formou. https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u1132Vyhlasenie_nove.pdf

          • ŠKOLÁ VOLÁ

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            po jesenných prázdninách pokračuje od utorka 3.11.2020 dištančná výučba pre všetky ročníky a následne v stredu 4.11.2020  pre 1. - 4. ročník prezenčná výučba.

            Nezabudnite na vyhlásenie o bezinfekčnosti

          • Ako ďalej po celoplošnom testovaní?

          • ZÁKLADNÉ USMERNENIA PRE ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV A ŽIAKOV PO CELOPLOŠNOM TESTOVANÍ V DŇOCH 31.10.2020 – 1.11.2020

            Tieto usmernenia vychádzajú z nasledujúcich dokumentov:

            Základné princípy:

            • Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domácej izolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky, určuje to Vyhláška č. 15 ÚVZ).
            • Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (či už vstupuje ako zamestnanec, alebo cudzí človek, Vyhláška č. 16 ÚVZ).
            • Netestovaný človek: Podľa Vyhlášky č. 16 ÚVZ nemôže tento človek bez negatívneho testu vstúpiť do školy (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame mu a prosíme ho, aby dieťa nedával do ZŠ (z morálneho hľadiska a ohľaduplnosti voči iným žiakom a učiteľom) a využil ospravedlnenie na päť za sebou idúcich vyučovacích dní (v našom prípade, keďže vyučovanie začína až 3. novembra, stačia 4 dni), ktorými sú  4., 5., 10. a 11. november. Následne vo štvrtok 12. novembra nastúpi žiak do školy a tým sa zároveň dodrží lehota 10 dní.

            Z toho teda vyplýva:

            • Ak má rodič pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii v zmysle Vyhlášky č. 15 ÚVZ
            • Ak má rodič negatívny test, môže vstúpiť do objektu školy. Žiak 1. stupňa bez ohľadu na vek nepotrebuje potvrdenie o negatívnom výsledku testu.
            • Ak rodič nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do ZŠ na obdobie 10 kalendárnych dní a ospravedlniť ho z piatich (resp. v našom prípade štyroch) vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 4., 5., 10. a 11. november).
            • Ak učiteľ nebol na teste (našej školy sa to netýka), nemôže vstúpiť do školy (Vyhláška č. 16 ÚVZ). V tomto prípade môže po dohode s riaditeľkou školy pracovať z domu, čerpať dovolenku, náhradné voľno či pracovné voľno. Ak ide o zdravotné dôvody, je tu výnimka. Bližšie informácie sú v danej vyhláške.

            Tieto informácie nájdete aj na webe ministerstva: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-opatreniam.../

            Dôležité!!!

            V prvý deň nástupu žiaka 1. stupňa do školy (bez ohľadu na vek) je potrebné predložiť podpísané nové vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré je zverejnené v časti žiadosti/ vyhlásenia na našej stránke. Ak to EdupaPage umožní, môžete ho z rodičovského konta zaslať aj elektronicky, prípadne si tlačivo môžete vyzdvihnúť pred vyučovaním pri vstupe do školy. 

            vyhlasenie_ZS_1_11_2020_(1).pdf