• PRIPRAVENÍ NA NÁVRAT?

          •  

             

            Žiaci 1. - 5. ročníka, ktorí sa rozhodli využiť možnosť návratu do školy od 1. júna 2020, budú pracovať v pridelenej učebni, príp. exteriéri školy pod vedením (zväčša) svojej triednej učiteľky za prísnych protiepidemiologických opatrení. Prísnosť však vyváži zábava a kreativita pedagógov, vďaka čomu to bude vlastne stretnutie dobrých známych, ktorí si chýbali a ktorým ani súčasné moderné technológie nedokázali nahradiť to, čo priestory kamennej školy dávajú priehrštím každému, kto sa v nich nachádza.

            Ďakujeme všetkým za prejavenú dôveru a veríme, že to všetci spoločne zvládneme!

            PS: V júni sa už nebude skúšať... v júni sa totiž budeme pripravovať na prázdniny, aby sa nestalo, že na ne nebudete pripravení, milí žiaci :-)

          • #PODMEDOSKOLY

          • V škole sa už usilovne pripravujeme na návrat našich žiakov 1. – 5. ročníka. Chystáme všetky hygienické, materiálno-technické a organizačné podmienky tak, aby sme pripravili pre deti aj zamestnancov bezpečné prostredie.

            Do štvrtka 21.05.2020 do 14:00 hod. zisťujeme záujem rodičov žiakov 1. - 5. ročníka: či ich dieťa nastúpi do školy, bude sa stravovať v školskej jedálni a či bude navštevovať ŠKD. Od zistených počtov sa bude odvíjať organizácia vyučovacieho procesu. Osobitne by sme však chceli upozorniť oslovených rodičov, že naklikané položky v prihlasovaní treba POTVRDIŤ,  ináč sú iba nezáväznou rezerváciou, ktorá sa neuloží.

            Návratu do školy sa neľakajte, pôjdeme na to v pohode, pozvoľna, veselo a zaujímavo. Sústredíme sa na to, aby sa žiaci tešili, v škole sa dobre cítili a „nebadane“ sa učili a najmä utvrdili a zopakovali si to, čo sa naučili doma online. Určite zaradíme do procesu rozhovory, tvorivé aktivity aj pohybové aktivity na čerstvom vzduchu. Žiaci budú v stabilných skupinách s triednymi učiteľmi. Samozrejme, online vzdelávanie bude naďalej prebiehať pre 6. – 9. ročníky, možno v upravenej podobe a pravdepodobne aj pre žiakov 1. – 5. ročníka, ktorí ostanú doma. Zatiaľ potrebujeme zistiť základné informácie, aby sme vedeli vypracovať kompletnú organizáciu návratu do školy.

            Srdečne Vás všetkých pozdravujem a tešíme sa na Vás.

          • OSLAVUJEME STOROČNICU sv. JÁNA PAVLA II.

          • Akadémia Karola Wojtylu vytvorila pri príležitosti 100. narodenín svojho patróna Veľký kvíz o živote a diele sv. Jána Pavla II.

            Veľký kvíz obsahuje 100 otázok rozdelených do piatich tematických okruhov:  Všeobecné otázky, Z rodného kraja, Z pera sv. Jána Pavla II., Z pápežského stolca, Slovanský pápež a Slovensko.

            Každý deň od 18. mája 2020 zverejníme na našej web stránke jeden okruh otázok. Otázky sú rôzne – otvorené i s možnosťou výberu odpovede. Koncipované sú tak, aby sa čitateľ pri hľadaní odpovedí dozvedel fakty i zaujímavosti zo života pápeža, ale aby napr. aj siahol po dokumentoch z jeho pera.

            Cieľom kvízu je jednoduchou formou priblížiť život a najmä dielo sv. Jána Pavla II. i širšej verejnosti, motivovať ľudí k štúdiu a objaveniu pokladov ukrytých v jeho dielach. Akadémia Karola Wojtylu chce aj týmto spôsobom upozorniť na bohatstvo dedičstva Jána Pavla II. v jeho dokumentoch a ďakovať za dar jeho života.

            Autori kvízu pri jeho tvorbe odhalili, že ani 100 otázok nestačí na to, aby boli zachytené dôležité udalosti zo života sv. Jána Pavla II. a jeho odkaz.

            Záujemcovia si kvízom môžu overiť svoje vedomosti o svätcovi úplne nezáväzne alebo odoslaním odpovedí môžu získať odmenu. Pre zapojené osoby s najvyšším počtom správnych odpovedí je nachystaných 5x18 vecných odmien súvisiacich s osobou sv. Jána Pavla II, ktoré venovala Akadémia Karola Wojtylu, OZ Fórum života, Mons. František Rábek a ďalší dobrodinci.

            Kvízové odpovede môžu záujemcovia vyplniť do 31. mája 2020.

            Akadémia Karola Wojtylu odpovede vyhodnotí do 18. júna 2020.

            Linky pre vyplnenie kvízu: (budeme zverejňovať postupne každý deň od 18. do 22. mája 2020)

          • POZVÁNKA

          • Duchovný program pre spoločenstvá našich katolíckych škôl a školských zariadení z celého Slovenska

            1. Nedeľná katechéza pre deti I. st. - nedeľa 10. 5.10.00  (téma: S Pannou Máriou našou Matkou; vedie P. Milan Toman SVD, Sr. Mária Nagyová FMA)

            2. Počúvanie Slova - pondelok 11. 5., 16,00 (P.  Mgr. Ing. Jozef Garaj CM), zamyslenia nad úryvkami zo Svätého Písma sú určené primárne pre mladých vo veku 13-18 rokov. 

            2. Svätý ruženec - streda 13.5., 16,00 (P.. Mgr. Peter Šaradin CM, farár vo farnosti Ružinov BA)

            3. Svätá omša - piatok 15.5., 17,00 (celebrant  P. Mgr. Peter Šaradin CM, farár vo farnosti Ružinov BA); pred sv. omšou sa budeme modliť Litánie k Panne Márii (so začiatkom o 16,45).

            Internetové vysielanie bude prebiehať z Kostola sv. Vincenta de Paul v Bratislave, farnosť Bratislava - Prievoz v Ružinove (nedeľná katechéza bude z kostola Povýšenia sv. Kríža).

            Program môžete  sledovať na webe zkss.sk alebo priamo na stránke https://facebook.com/zkss.sk/videos/  

          • Príprava na Prvé sväté prijímanie

          • Milí rodičia detí pripravujúcich sa na 1. sv. prijímanie!

            Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu spojenú s koronavírusom Vám oznamujeme, že Arcibiskupský úrad v Košiciach nariadil zrušiť všetky plánované spoločné slávnosti 1. sv. prijímania v našej arcidiecéze v mesiacoch apríl a máj. Hneď ako to bude možné, budeme Vás informovať o možnostiach, ako by sme slávnosť 1. sv. prijímania vašich detí mohli spoločne zorganizovať.

            Dovtedy nech sa deti priebežne učia otázky ("Súhrn najdôležitejších otázok") a postup sviatosti zmierenia ("Sviatosť zmierenia - schéma svätej spovede") z učebnice náboženstva pre 3. ročník, str. 102-104. Ak by ste nemali k dispozícii učebnicu, tieto materiály nájdete na farskej webovej stránke https://www.rkfustropkov.sk/ozna…/sviatosti/eucharistia.html (všimnuť si aj prílohu). Týmto Vás zároveň chceme poprosiť aj vašu o pomoc pri príprave svojich detí k prvému prijatiu sviatosti zmierenia a Eucharistie.

            Myslíme na Vás a vaše rodiny v modlitbách a pri slávení sv. omší.

            S pozdravom, vaši duchovní otcovia a katechéti