• Opatrenia Ministerstva školstva SR

          • 1. Úrad verejného zdravotníctva rozhodol, že ŠKOLY ostanú ZATVORENÉ do odvolania.

            Naďalej preto pokračujeme v dištančnej online forme vzdelávania, ktorá si vyžaduje vzájomnú zhovievavosť a spoluprácu. Veríme, že to spoločne zvládneme. Ak sa nejaké učivo nepreberie, presunie sa do ďalšieho ročníka. Nebude to problém.

            Akonáhle Úrad verejného zdravotníctva rozhodne o otvorení škôl, budeme o tom informovať.

            2. TESTOVANIE-9 sa pre tento školský rok RUŠÍ.

            3. Prihlášky na SŠ bude možné podať do 15. mája, bez potvrdenia lekára (teraz je na lekárov veľký nápor a musíme ich aspoň čiastočne odbremeniť).

            Prijímačky na SŠ sa uskutočnia najneskôr do 30. júna 2020, rovnako ako aj talentové skúšky.

            4. Zápis do prvého ročníka ZŠ sa uskutoční od 15. do 30. apríla 2020 bez osobnej prítomnosti žiaka, ideálne elektronickou formou.

          • VŠETCI SPOLOČNE

          • Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi. (Mt 18, 20)

            Srdečne pozývame! Pridajte sa, prosím.

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA

          • Milí naši žiaci, rodičia, učitelia, priatelia!

            Keďže brány našej školy sa na čas uzavreli, naše srdiečka zostali aj naďalej otvorené pre našich blízkych, s ktorými trávime nasledujúce dni. Okrem výziev, ktoré sme dostali "OSTAŇ DOMA" a "modlitbové výzvy", máme tu pre Vás ešte jednu - spoločne sa zapojme do ponožkovej výzvy 🧦.

            #PonozkovaVyzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Jedným z nich je aj náš spolužiak Jožko. Spoločne si tak rozšírime povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.

            A aby sme sa v tento deň vedeli o túto výzvu spoločne podeliť, kto by chcel, môže sa spoločne v rodine odfotiť a poslať nám svoju fotografiu do správy na našu FB stránku (alebo p. učiteľke L. Matkobišovej). Následne po zozbieraní Vašich fotiek ich potom uverejníme na našej FB stránke.

            ĎAKUJEME a VERÍME, že sa spoločne vo svojich rodinkách zúčastníme aj tento výzvy.

          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA (≠ prázdniny!!!)

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vzhľadom k vyhláseniu mimoriadnej situácie na Slovensku a na základe rozhodnutia krízového štábu SR sú všetky materské, základné, stredné a vysoké školy, ako aj predškolské a školské zariadenia ZATVORENÉ od pondelka 16.3.2020 na 14 dní. Predpokladáme, že nástup do školy bude 30.3.2020.

            https://www.minedu.sk/usmernenie-ministerky-skolstva-vedy-vyskumu-a-sportu-sr-vo-veci-prerusenia-vyucovania-v-skolach-a-skolskych-zariadeniach/

             

            Pokúsime sa zabezpečiť e-learning vyučovanie. Žiaci budú dostávať informácie, zadania a úlohy priebežne, denne, podľa rozvrhu. Prosíme, aby ste dohliadli na ich domácu prípravu a vypracovanie úloh. Bližšie informácie dostanú rodičia na e-mail, príp. žiacke edupage konto.

            Osobitne upozorňujeme žiakov 9. ročníka, že termín testovania T9-2020 ostáva nateraz nezmenený, a teda v stredu 1. apríla 2020. Je preto dôležité, aby ste tento čas nechápali ako prázdninový, ale intenzívne pracovali na svojom samovzdelávaní. Vyučujúce testovaných predmetov (p. uč. Lukačová a p. uč Polačková) sú vám k dispozícii na online konzultácie.

            Situáciu sledujeme a v prípade ďalších zmien Vás budeme informovať.

            PS: Ministerstvo v tejto chvíli ešte nevie povedať, či bude nutné predlžovať školský rok.

            Za pochopenie a spoluprácu ďakujeme!

          • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu

          • Na základe zvyšujúcej sa absencie žiakov školy a odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Svidníku v zmysle § 150, ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a §. 3. ods. 10 vyhlášky MŠ SR 231/2009 Z. z. oznamujeme, že v dňoch 11. – 13. marca 2020 (streda – piatok) prerušujeme výchovno-vzdelávací proces v našej škole. Vyučovanie sa opäť začne v pondelok 16. marca 2020Upozorňujeme žiakov, aby aj naďalej dodržiavali preventívne ochranné opatrenia vydané MŠVVaŠ SR (text TU). Je vhodné, aby tento čas využili na oddych, pohyb na čerstvom vzduchu v prírode, samoštúdium a vyhýbali sa miestam so zvýšenou koncentráciou ľudí (nákupné centrá, návštevy...)
            S katolíckym pozdravom
            Mária Karašinská, riad.školy

          • DOD - zrušenie !!!

          • Z dôvodu preventívnych opatrení na území mesta Stropkov v súvislosti so šírením koronavírusu zo dňa 9. marca 2020 rušíme Dni otvorených dverí, ktoré sa mali konať v dňoch 11. a 18. marca 2020. Náhradný termín oznámime dodatočne podľa pokynov mesta Stropkov.

          • Usmernenie k šíreniu koronavírusu

          • Vážení rodičia,

            venujte, prosím, pozornosť tomuto oznamu:

            V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR usmernenie pre školy a školské zariadenia. Celý text usmernenia nájdete na: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-sireniu-koronavirusu/…

             

            V pondelok 9.3.2020 začne riadne vyučovanie po jarných prázdninách, bez obmedzení bude v prevádzke škola, ŠKD a ŠJ. Upozorňujeme však, že je potrebné zvýšiť opatrnosť a dodržiavať hygienické zásady a preventívne opatrenia. Škola zvýši frekvenciu a intenzitu hygieny, čistenie a dezinfekciu priestorov školy. Osobná hygiena žiakov je zabezpečená dostatočne (mydlá, jednorazové utierky na ruky). Žiaci budú poučení o dodržiavaní hygienických zásad prostredníctvom triednych učiteľov a školského rozhlasu. Poučte svoje deti aj doma. Všetci žiaci nech majú so sebou svoje hygienické papierové vreckovky; ak máte, pribaľte svojim deťom aj dezinfekčný prostriedok na ruky.

            Žiadame rodičov, aby zvýšili pozornosť a kontrolu a neposielali svoje deti do školy, ak sa u nich prejavujú príznaky akéhokoľvek ochorenia.

            Ďakujeme za pochopenie. Dodržiavaním pravidiel, vzájomnou spoluprácou, no najmä s Božou pomocou všetko zvládneme.

            Mgr. M. Karašinská, riaditeľka školy
             

            Zároveň pripájame návod na správne umývanie rúk. Vo vlastnom záujme nacvičte túto techniku so svojimi deťmi doma.